External link to Kriminalitet på asylcenter steg, da kommunen overtog

Kriminalitet på asylcenter steg, da kommunen overtog

Da Langeland Kommune overtog Asylcenter Holmegaard steg mængden af kriminalitet, viser tal fra Fyns Politi. Det skete samtidig med, at døgnbemandingen på centeret blev skåret væk. Kriminalitetsstatistikken gemmer på store mørketal. Det var langt fra al kriminalitet, der blev anmeldt til politiet, fortæller tidligere medarbejdere og chefer på asylcenteret. Læs mere Kriminalitet på asylcenter steg, da kommunen overtog

Forstå hvorfor: Langeland er økonomisk afhængig af asylcentrene

De langelandske asylcentre har gennem fem år mindsket arbejdsløsheden, givet mere handel og et millionoverskud i det kommunale regnskab.Det kunne have været en positiv historie, men det blev det ikke, mener økonomiprofessor, der påpeger, at det vil være en økonomisk katastrofe for Langeland, hvis kommunen ikke kan drive asylcentre.

Læs mere “Forstå hvorfor: Langeland er økonomisk afhængig af asylcentrene”

Asylmedarbejder gik på arbejde med livet som indsats

Susana Christensen var en af de asylmedarbejdere, der gik ned. Tre år tog det hende at komme op igen og smide lykkepillerne. Efter fire år sidder et traume stadig i hende. Flere af hendes kolleger kæmpede i flere år med frygt, trusler, utryghed og mobning på de asylcentre, som Langeland Kommune driver. Så sent som i januar 2016 påpegede en konsulentrapport problemer med medarbejder-kliker. Hvorfor blev det sådan?

Læs mere “Asylmedarbejder gik på arbejde med livet som indsats”

Tidligere ansatte: Voldtægter er velkendte på asylcentre

I sidste uge (artiklen blev bragt i november 2016) meddelte Langeland Kommune, at Børnecenter Tullebølle lukker efter flere sager med chikane, blufærdighedskrænkelse, voldtægtsanklager og mistanke om krænkelse af asylsøgere. Også på Langelands asylcenter Præstekærgaard ved Horne har der været sager om seksuelle overgreb.

Læs mere “Tidligere ansatte: Voldtægter er velkendte på asylcentre”